Transport Autocar Bucuresti Varna

                                                                   Transport autocar Bucuresti Varna

                            Rezervati transport cu autocarul din Bucuresti catre Varna la telefon/WhatsApp 0799777444
           Plecam zilnic din Aeroportul Otopeni la ora 22:30 din statia de autobuz de la terminalul Plecari si la ora 23:30 din Autogara Militari!
                              Transferul din alte localitati catre Bucuresti este operat de catre  parteneri!

     
       Orasul Bucuresti este situat in sud-estul tarii pe locul unde in urma cu sute de ani erau Codrii Vlasiei din care au mai ramas cateva paduri izolate. Raul Dambovita care traverseaza orasul si lacurile  din nordul capitalei asigura umiditatea din zilele toride de vara cand precipitatiile sunt putine. Onoarea de a fi fondat orasul este disputata de Ciobanul Bucur si VladTepes, autorul primului document care dovedeste existenta capitalei la 20 septembrie 1459. In plus, cercetarile istorice si, mai ales, arheologice au scos la iveala posibilele ramasite ale primelor fortificatii construite in a doua jumatate asecolului al XIV-lea. Atunci,in jurul acestei prime cetati de 160 m.p.s-a construit Bucurestiul, in jurul careia s-au nascut palatul regal, biserica lui Mircea Ciobanul (1558-1559),strazile negustorilor si mestesugarilor, orasul politic si cultural etc. In secolul al XIX-lea orasul a fost modernizat, iar in 1862, cand Moldova si Romania s-au unit a devenit capitala Romaniei. La acea vreme, era considerat al doilea oras ca marime din Asia de Sud-Est, dupa Istanbul.Pe alei puteau fi vazute lumini,canalizari si parcuri publice, realizate mai intai din lemn,iar mai tarziu din granit scotian si sicilian.Spre sfarsitul secolului al XIX-lea au fost trasate doua axe, nord-sud si est-vest,si s-a format orasul. In plus, domnia regelui Carol I (1866-1914) este o perioada de mari realizari arhitecturale care il reprezinta pe Bucur.
      Biblioteca Romana (1888), Fundatia KarolI (1891), Ministerul Agriculturii (1894), Palatul de Justitie(1890-1895),Posta(1894-1900), Palatul Sturza (1899), Palatul CEC (1900),Palatul Patriarhal(1907), Cercul Militar (1912),Hotelul Athena Palace (1914), etc.Orasul a ajuns sa fie cunoscut sub numele de "Micul Paris" pentru minunata sa viata culturala si sociala, pentru atmosfera si arhitectura sa.
     Bucuresti(din 17 februarie 1968)este un oras cu statut de municipiu, o unitate administrativa independenta(similara unui judet),capitala Romaniei si un centru politic, economic,financiar, bancar,comercial de stat,cultural ,stiintific, educational,de transport,de informare,sportiv si turistic, cu o populatie de peste 2 milioane de locuitori. In ceea ce priveste orasul, Bucurestiul ocupa locul al saselea in topul capitalelor Uniunii Europene.
    Orasul se dezvolta treptat si grupeaza in jurul centrului istoric comunitatile din proximitate. Amintirile vechilor sate care au devenit cartiere ale capitalei de astazi Berceni, Floreasca, Colentina si Pantelimon au ramas inca in memoria locuitorilor Bucurestiului.
    Capitala Romaniei este un loc plin de istorie si povesti captivante, cu un trecut deosebit, o atmosfera plina de viata si numeroase atractii turistice. Este o destinatie ideala pentru turistii pasionati de arhitectura si istorie. De asemenea, anumite obiective turistice din Bucuresti si imprejurimi sunt repere de liniste, relaxare sau chiar distractie. Bucuresti este una dintre cele mai sigure si mai accesibile destinatii din Europa. Aici exista numeroase locuri speciale pe care trebuie sa le vizitezi si experiente unice pe care trebuie sa le traiesti.
    Puteti vizita Gradina Botanica Dimitrie Brandza, Muzeul Gradinii Botanice se afla situat la intrarea in Gradina, intr-o cladire in stil brancovenesc. In muzeu sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.
    Muzeul Cotroceni-aici pot fi vizitate spatii din fosta manastire de la Cotroceni si fostul palat regal de la Cotroceni, unde au locuit regele Ferdinand si regina Maria, precum si colectiile de arta veche decorativa europeana.
   Palatul Parlamentului-Casa Republicii sau Casa Poporului, este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume, si cea mai grea cladire din lume. Cladirea are aproximativ 1000 incaperi, dintre care 440 birouri, peste 30 sali si saloane, patru restaurante, trei biblioteci, doua parcari subterane, o sala de concerte.
       Transport autocar Bucuresti Varna
Al treilea cel mai mare oras din Bulgaria, dupa Sofia si Plovdiv, Varna este situat pe malul Mării Negre și al lacului Varna și este centrul administrativ al comunei și al regiunii omonime. Varna este adesea numită „capitala maritimă” sau „capitala de vară a Bulgariei”.
Este un important centru turistic și educațional, un punct de plecare pentru stațiunile din nordul litoralului bulgăresc al Mării Negre. Tot aici gasim si cel mai vechi tezaur chalcolitic, considerat a fi cel mai vechi tezaur din lume, descoperire arheologică ce a dat numele său așa-numitei Culturi Varna.
Atractii turistice
Gradina Marii denumit si Parcul Primorski este cel mai mare si mai cunoscut parc al celui mai mare port bulgaresc la Marea Neagra, Varna. Situat de-a lungul coastei Marii Negre, este o importanta atractie turistica si un monument national de arhitectura peisagistica.
Necropolele de la Varna - cel mai vechi tezaur de aur din lume
Termele romane din Varna sunt printre cele mai bine conservate monumente din perioada antică în Bulgaria și situate în sud-estul actualului oraș, în apropiere de port.
Mai puteti vizita: Muzeul Naval, Parcul-muzeu "Vladislav Varnenchik", Casa-muzeu a lui Georgi Velchev, Muzeul de Istorie din Varna, Muzeul Renascentist, Muzeul etnografic, Muzeul de Istorie, Naturala din Varna, Muzeul de papusi, Muzeul de Istorie a Medicinii , Complexul istoric si etnografic "satul proto-bulgar Fanagoria", Muzeul Arheologic din Varna, Delfinariul din Varna, Catedrala Sfanta Adormire a Maicii Domnului, Observatorul Astronomic, Planetariul si multe altele.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doresc sa mă contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale