Noutati

Daca astazi s-ar actualiza lista, calatorii din OLANDA si SLOVACIA nu ar mai intra in carantina, iar SPANIA ar fi la doi pasi[16/11/2020] 

In mod normal, astazi, lunea, CNSU ar trebui sa se reuneasca pentru a actualiza lista cu tarile galbene (adica cele din care daca vii trebuie sa intri in carantina timp de 14 zile sau 8 zile + test + 2 zile asteptare). Tinand cont de ce s-a intamplat in ultimele 3 luni, probabil lista nu va fi actualizata, mai ales ca ea a fost actualizata joia trecuta si a intra in vigoare vineri la ora 0:00. dar daca ar fi actualizata, calatorii din Slovacia si Olanda ar fi incantati – Romania a depasit aceste tari ca numar de cazuri la 100,000 locuitori in ultimele 14 zile, asa ca cele doua tari ar depasi lista galbena. Ca idee generala, masurile la nivel european de carantinare si restrictionare a mobilitatii au dus la rezultate pozitive – cele mai spectaculoase rezultate sunt ale Slovaciei care si-a testat intreaga populatie  – e drept, teste rapide, mai putin precise decat PCR, dar care a dus la o inversare spectaculoasa a tendintei de crestere. Ma astept ca in 2-3 saptamani, Slovacia sa fie una din tarile cu cele mai putine cazuri din Europa, dupa ce acum vreo 3 saptamani, epidemia explodase. De asemenea, dupa cum veti vedea mai jos, numeroase tari au rezultate bune. Nu si noi, unde masurile au fost de fapt jumatati de masura, dar sa vedem. Poate, poate, cine stie. Gena noastra dacica ????

Deci, iata clasamentul european. Cum ziceam, carantina se impune calatorilor care vin din tari cu mai multe cazuri ca noi la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. De asemenea, am pus si evolutia fiecarei tari in parte fata de saptamana trecuta. Cifrele sunt furnizate de ECDC si sunt valabile, duminica, 15 noiembrie (comparate cu cele de duminica trecuta)

Cititi continuarea articolului aici 

» Detalii

DIN 15 NOIEMBRIE: Cuba deschide aeroportul Havana pentru toti turistii straini. Testul COVID este obligatoriu si va fi facut gratuit la Havana[15/11/2020] 

Guvernul Republicii Cuba anunta redeschiderea aeroportului international Havana si permiterea intrarii turistilor straini cu incepere de duminica, 15 noiembrie 2020. Protocolul de intrare in tara este ca toti pasagerii, indiferent daca sunt cubanezi sau straini vor trebui sa fie testati de COVID-19 pe aeroportul din Havana. Atat in cazul cubanezilor, cat si in cazul strainilor, testul va fi gratis. 

Cetatenii straini vor trebui sa se indrepte spre locul de cazare care va fi declarat si vor sta in izolare timp de 24 – 48 ore pana la sosirea rezultatelor. In cazul unui rezultat negativ, turistii au libertate de miscare, iar in cazul unui rezultat pozitiv, turistul va fi mutat intr-un spatiu de carantinare institutionala special amenajata sub control medical.

Cuba a fost una din tarile care au inchis granitele destul de repede la inceputul pandemiei si a avut un sistem extrem de eficient de depistare a cazurilor si de combatere a COVID-19. Tara a fost deschisa in trepte, urmand acelasi protocol de testare – mai intai aeroportul din Cayo Coco, apoi aeroportul din Varadero, pentru ca in final, maine sa deschida aeroportul din Havana.

In cazul in care turistii straini au nevoie sa faca un al doilea test pentru a reveni in tara (in tarile unde sunt obligatorii testele COVID pentru a evita carnatina), acesta va putea fi facut, dar contra cost – pretul anuntat este de 40 CUC (33,80 euro).

Cuba este considerata a fi cea mai sigura tara din punct de vedere epidemiologic din regiunea Caraibelor spre deosebire de Republica Dominicana sau Mexic unde numarul de cazuri continua sa se afle la un nivel semnificativ, iar expertii asteapta ca zonele turistice vor inregistra un numar imens de infectari datorita acceptarii fara restrictii a turistilor din SUA, tara lovita puternic de un al doilea val chiar zilele acestea. Cuba se afla pe lista verde a Romaniei (deci se poate reveni fara restrictii) si exista un risc infim sa ajunga pe lista galbena.

» Detalii

Bucuresti – Paris Charles de Gaulle cu Blue Air, din 18 decembrie 2020[07/11/2020] 

Blue Air anunta zboruri directe între Bucuresti Otopeni si Paris Charles de Gaulle, începând cu 18 decembrie 2020. Preturile biletelor încep de la 29,99 Euro/ segment, taxe incluse.

Începând cu 18 decembrie 2020, toate zborurile Blue Air operate pe ruta Bucure?ti – Paris vor avea ca aeroport de destinatie Charles de Gaulle. Blue Air va transfera pe Charles de Gaulle zborurile operate anterior pe Aeroportul Beauvais, oferind 3 zboruri saptamânale in cadrul Orarului de Iarna 20/21.

Bucure?ti – Paris Charles de Gaulle cu Blue Air

Începând cu 18 decembrie, Blue Air va opera zboruri pe ruta Bucure?ti Otopeni – Paris Charles de Gaulle conform urmatorului program:

• Miercuri, duminic? (18.12.2020 – 27.03.2021)

Bucuresti OTP 08:00 – 10:05 Paris CDG
Paris CDG 10:50 – 14:40 Bucuresti OTP

Bucuresti OTP 07:05 – 09:10 Paris CDG
Paris CDG 09:55 – 13:45 Bucuresti OTP

» Detalii

Lockdown în Grecia: noile restrictii la nivel national vor intra în vigoare sâmbata.[07/11/2020] 

Începând din data de 7 noiembrie 2020 (ora 6:00), se instituie regimul de carantina (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene, masura care va fi în vigoare pâna la data de 30 noiembrie 2020.

Autoritatile din Grecia au decis sa impuna noi restrictii la nivel national, timp de trei saptamâni, pentru limitarea cazurilor de Covid-19. „Am ales sa iau masuri drastice mai devreme decât mai târziu”, a spus prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

Desi a declarat anterior ca al doilea lockdown la nivel national va fi ultima optiune, Mitsotakis a fost fortat sa actioneze dupa o crestere a cazurilor din ultimele cinci zile, spunând ca, fara o blocare, presiunea asupra sistemului de sanatate ar fi „insuportabila”.

Conform noilor restrictii la nivel national, care vor intra în vigoare sâmbata, vor fi închise toate magazinele si activitatile neesentiale, cu exceptia supermarketurilor si farmaciilor. Ramân deschise gradinitele si scolile primare (clasele I-VI), iar liceele vor folosi sistemul telescoala.

Parasirea domiciliului se va putea face, doar în orele admise, cu transmiterea prealabila a unui SMS la nr de telefon 13033.

Grecia a înregistrat 2.646 de infectii miercuri, cel mai mare numar zilnic de la aparitia primului caz, numarul total de cazuri ajungând la 46.892. Pâna în prezent, 673 de persoane au murit în Grecia din cauza Covid-19.

» Detalii

Se va deschide baza HiSky la Iasi si vor fi operate zboruri spre Frankfurt, Dublin si Londra.[07/11/2020] 

Aeroportul International Iasi a devenit baza primei si singurei companii aeriene moldovenesti.

Astazi,  6 noiembrie, a aterizat la Iasi prima aeronava de tip Airbus A320 a companiei HiSky care va ramâne pe aeroportul din inima Moldovei. Avionul are numai noua ani si este cea mai noua aeronava înregistrata în România.

Baza HiSky la Iasi

Reprezentantii companiei aeriene HiSky pot spune ca, prin deschiderea bazei de la Iasi, sunt practic acasa. Începerea unei noi colaborari, pe care o marcam astazi, garanteaza o mai buna conectivitate între locuitorii Moldovei, fie ca vorbim despre Republica Moldova sau despre Regiunea de Nord- Est, si restul Uniunii Europene. Chiar daca în prezent contextul pandemic în care ne aflam afecteaza sectorul aviatic, echipa Aeroportului Iasi continua sa îsi îmbogateasca portofoliul de destinatii operate din capitala Moldovei si îsi consolideaza deopotriva parteneriatele cu reprezentantii companiilor aeriene”, a declarat Catalin BULGARIU, directorul general al R. A. Aeroportul Iasi

Totodata, în cadrul evenimentului de astazi, directorul HiSky, Iulian SCORPAN, a afirmat ca Iasiul a devenit hub-ul companiei, ceea ce îi va determina pe locuitorii din regiune sa calatoreasca mai mult. 

HiSky va zbura spre Dublin, Frankfurt si Londra

Am ales Iasiul pentru ca este printre orasele cu cele mai active procese de dezvoltare, un oras al miscarii continue, al turismului, al businessului, un centru academic international, si nu în ultimul rând un oras drag noua, în care ne simtim acasa. HiSky are în spate o echipa cu multi ani de experienta în aviatie, care a urmat cursurile scolii de aviatie românesti si care a activat de-a lungul timpului la boardul diferitelor companii aeriene. Venim cu o alta abordare în ceea ce-i priveste pe pasagerii nostri, siguranta, confortul si asteptarile lor fiind prioritare pentru noi”, a declarat comandantul Iulian SCORPAN, directorul companiei HiSky.

HiSky va lansa trei curse regulate, doua dintre acestea reprezentând destinatii noi pentru Iasi:  Dublin – un oras în care exista o comunitate mare de români si Frankfurt – zona de conexiune cu alte destinatii mai îndepartate.

A treia cursa operata de HiSky este Londra. În ceea ce priveste preturile, compania HiSky îmbina principiile low-cost cu o gama de servicii aditionale pentru care pasagerii vor putea opta contra-cost.

Lansarea zborurilor este planificata pentru finalul acestui an, data de punere a biletelor în vânzare si orarul de zbor urmând sa fie comunicate ulterior.

  

» Detalii

Tranzitul prin Europa si masurile adoptate de fiecare tara[06/11/2020] 

Traim vremuri incerte din cauza pandemiei de COVID-19. Valul 2 loveste din plin Europa, iar tot mai multe tari adopta masuri restrictive în speranta ca vor reusi sa stopeze raspândirea noului coronavirus. Unele masuri au logica, altele par a fi fara noima.

De exemplu, tarile UE au decis sa nu mai închida granitele si sa nu mai restrictioneze zborurile. În schimb au restrictionat tot mai mult deplasarile oamenilor ?i descurajeaza calatoriile neesentiale si turistice. Iar aceste norme vor duce la anularea zborurilor din cauza lipsei de pasageri.

Si atunci oamenii vor apela la calatoriile terestre cu masinile personale, autocare sau trenuri. Primim multe întrebari din partea celor aflati peste hotare despre cum pot ajunge în România si, în special, cu privire la tranzitul prin Europa. Mai jos aveti câteva informatii esentiale cu privire la tranzitul prin tarile din Europa.

Tranzitul prin Europa

Austria

Se permite în regim permanent tranzitul, fara oprire, al cetatenilor români pe teritoriul Austriei spre destinatii din alte tari. Este posibil ca la frontiera s? fie solicitate documente justificative care s? asigure intrarea în tara de destinatie: domiciliu / rezidenta / drept de sedere / contract de munca / orice alta dovada a necesitatii intrarii, de exemplu adeverinta de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum ?i completarea unei declaratii de intrare ?i tranzit – declaratiile se pot descarca de aici ?i aici.

Pe cale rutier?: Va recomandam s? achizitionati vigneta care dovedeste plata taxei de autostrada înainte de a intra în Austria sau de la prima statie de alimentare cu combustibil (imediat dupa trecerea frontierei). Conform indicatiilor de pe verso, vigneta se lipeste obligatoriu pe parbriz. Nerespectarea acestei obligatii se sanctioneaza cu amenda.

Continuarea articolului https://airlinestravel.ro/tranzitul-prin-europa-si-masurile-adoptate-de-fiecare-tara.html

» Detalii

Blue Air muta temporar zborurile de la Roma Fiumicino la Roma Ciampino[06/11/2020] 

Blue Air anun?? zboruri directe din Bucure?ti ?i Bac?u c?tre Aeroportul Roma Ciampino. Pre?urile biletelor încep de la 29,99 Euro/ segment, taxe incluse.

Începând cu 18 decembrie 2020, toate zborurile Blue Air operate pe ruta Bucure?ti – Roma ?i Bac?u – Roma vor avea ca aeroport de destina?ie Aeroportul Interna?ional Ciampino- Giovani Battista Pastine.

Blue Air va transfera temporar pe Ciampino zborurile operate anterior pe Aeroportul Roma Fiumicino, oferind 3 zboruri s?pt?mânale pe ruta Bucure?ti Otopeni – Roma Ciampino ?i pâna la 7 zboruri s?pt?mânale pe ruta Bac?u – Roma Ciampino.

Astfel, Blue Air î?i reafirm? promisiunea de a veni în întâmpinarea nevoilor pasagerilor s?i, punându-le la dispozi?ie servicii de transport aerian eficiente ?i accesibile, atât din punct de vedere al costurilor, cât ?i al conectivit??ii ?i confortului oferit.

Continuarea articolului 

https://airlinestravel.ro/blue-air-muta-temporar-zborurile-de-la-roma-fiumicino-la-roma-ciampino.html

» Detalii

Lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic ridicat. A fost introdusa si Bulgaria. Cei care vin de acolo intra în carantina[04/11/2020] 

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat lista tarilor szonelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste tari trebuie sa intre în carantina.

Pe lista valabila din 3 noiembrie a fost introdusa si Bulgaria.

Alte tari incluse sunt Andorra, Belgia, Cehia, Luxemburg, Polinezia FrancezaSlovenia, Armenia, Elvetia, Liechtenstein, Franta, Olanda, Croatia, Georgia, Guam, Slovacia, Polonia, Spania, Bosnia si Herzegovina, Austria, Muntenegru, San Marino, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Macedonia de Nord, Argentina, Gibraltar, Malta, Iordania sUngaria.

Cei care vin din aceste tari si stau în România mai putin de 3 zile pot evita carantina, daca au un test COVID negativ facut cu cel mult 48 de ore înainte.

 
» Detalii

CE vine în sprijinul transporturilor aeriene. Ce este formularul unic european de localizare 28-10-2020 19:01 Autor: Stirileprotv.ro[31/10/2020] 

Din cauza pandemiei, libera circulatie în Europa este aproape de colaps. 200 de aeroporturi din Uniune ar putea intra în insolventa, dupa ce numarul pasagerilor a scazut cu peste 70 la suta, iar circulatia rutiera este în pericol de blocaj.

Ca sa previna consecinte grave, Comisia Europeana a anuntat miercuri un pachet de masuri. Va testa în aeroporturi pasagerii curselor aeriene, si va lansa un formular online, de localizare. În plus, organizeaza coridoare verzi pentru transportul rutier.

Aeroportul din Frankfurt, unul dintre cele mai populate din lume, este pustiu.

Si aeroportul Henri Coanda este aproape gol. Pentru ca nu mai exista pasageri, avioanele au umplut platforma aeroportuara, transformata acum într-o parcare uriasa.

Peste 30 de avioane sunt în acest moment pe platforma aeroportului din Otopeni. Unele nu s-au miscat de 7 luni. Altele sunt sigilate, au folii sau husa pe motor. Semn ca nici nu vor decola prea curând.

15 milioane de pasageri au trecut în 2019 prin Otopeni. Anul acesta ar putea fi doar 5 milioane. Asta înseamna încasari foarte mici pentru cel mai mare aeroport din România.

Valentin Iordache, purtatorul de cuvânt al companiei Aeroporturi Bucuresti: ”Pentru anul acesta bugetul rectificat prevede pierderi de 129 de milioane de lei. Datele se pot îmbunatati numai daca traficul de pasageri va reîncepe sa se apropie de normal.”

Un proiect pilot al formularului de localizare online va fi lansat luna viitoare.

Cei care vor sa circule cu masina, autobuzul sau trenul nu vor mai fi blocati la granite, daca sunt în tranzit. Comisia pregateste coridoare verzi, dupa modelul transportului de marfa. Timpul maxim de asteptare la punctele de frontiera nu ar trebui s? depaseasca 15 minute.

 

Aeroportul consuma banii câstigati anii trecuti, când a fost pe profit. Dar insolventa nu va ocoli alte 200 de aeroporturi din toata Europa, avertizeaza Consiliul International al aeroporturilor.

Închiderea aeroporturilor si blocajul din traficul rutier ar afecta grav circulatia libera din Uniunea Europeana.

Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei lucreaza împreuna cu Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor la un protocol pentru testarea pasagerilor în aeroporturi.

În plus, ca sa-i poata identifica mai usor pe cei care s-au infectat si au zburat cu avionul, va exista un formular unic european de localizare. Documentul va fi obligatoriu înainte de zbor. Pentru rapiditate, pasagerilor li se va cere sa-l completeze online.

Dupa ce veti introduce toate datele dvs în formularul electronic, site-ul sau aplicatia va genera un cod de bare sau un QR Code cu ajutorul caruia veti putea sa treceti pe aeroport de filtrul de securitate ca sa ajungeti la aeronava.

» Detalii

DIN 29 OCTOMBRIE: Bulgaria interzice organizarea de excursii si vizite in grup la obiective turistice[28/10/2020] 

In urma cresterii alarmante a numarului de cazuri de COVID-19, dar si a imb0lnavirii primului ministru, d. Boiko Borisov, Ministerul Sanatatii de la Sofia a luat o serie de decizie de combatere a raspandirii COVID-19. Pe langa diversele masuri gen inchiderea liceelor, facultatilor, cluburilor, discotecilor, etc, o linie mi-a atras atentia: 

Adica:

Organizarea de excursii si vizite de grup la obiective turistice este suspendata.

Evident, si la ei, ca la noi dispozitiile sunt ambiguu – adica e clar ca excursiile organizate sunt interzise, dar imi e neclar daca excursiile individuale sunt interzise sau nu si daca obiectivele turistice vor fi inchise.

In conformitate cu ordinul Ministerului Sanatatii de la Sofia, ordinul este in vigoare pana pe 12 noiembrie 2020 si ar putea fi prelungit in functie de pandemie.

In acest moment, Bulgaria este pe lista verde a Romaniei, dar numarul de cazuri creste mult mai rapid ca la noi, asa ca exista un risc ca intr-un orizont de timp de 1 – 2 saptamani, Bulgaria sa intre pe lista galbena. Daca asta-vara, premierul roman Ludovic Orban anuntase ca Bulgaria si Grecia vor fi verzi no matter what (si la un moment dat, Bulgaria avea mai multe cazuri decat Romania, dar nu intrase pe lista galbena) pentru a sprijini agentiile de turism romanesti, acum nu cred ca va mai fi cazul.

De urmarit sa vedem cum se va implementa ordinul.

Sursa: Ministerul Sanatatii al Bulgariei

Pentru pasionati: Ordinul Ministrului Sanatatii nr RD-01-626/27.10.2020

 

PS: Multumesc Alexandrei care mi-a atras atentia si amicului Velin din Bulgaria care mi-a confirmat informatia.

» Detalii

AIRPORT XPRESS- mereu la timp pentru zborul tau![28/10/2020] 

Din prima clipa in care rezervati un transfer la aeroportul Otopeni prin intermediul serviciilor agentiei Airport Xpress va dati seama ca ati facut cea mai buna alegere. In acest moment, veti realiza cu adevarat ce inseamna o agentie de rezervari transport aeroport de elita si care sunt calitatiile prin care se remarca.

                                                Parteneri de elita

Companii cu experienta si personal dedicat alaturi de un sistem bine pus la punct denota maxima siguranta si seriozitate. Masinile noi, bine intretinute si scaunele ergonomice din dotare, permit pasagerilor sa se relaxexe si sa uite de oboseala cauzata de calatoriile lungi. Partenerii Airport Xpress vor face tot posibilul, ca pe intreaga durata a calatoriei catre sau dinspre aeroportul Otopeni, pasagerii sa se bucure de confort,si siguranta.

Pasagerii nostri primesc  intotdeauna atentie maxima, deoarece asta inseamna pentru noi seriozitate si profesionalism si reprezinta cartea noastra de vizita!

 Acum aveti ocazia sa experimentati transfer aeroport, placut si comod, rezervand un loc prin   AirportXpress. iar echipa noastra se angajeaza sa raspunda prompt tuturor solicitarilor dumneavoastra.

Accesati site-ul www.airportxpress.ro pentru a afla si mai multe detalii improtante despre serviciile oferite. 

 

Transport privat-cea mai buna varianta de transport

Beneficiati de serviciul de transport privat simplu si rapid  si calatoriti alaturi de soferi experimentati, atestati psihologic si bine instruiti.

Acestea reprezinta alegerea ideala pentru un transfer de la aeroport la hotel si retur, recomandat calatoriilor in scop de afaceri sau in interes personal.

Alegeti un vehicul in functie de numarul locurilor necesare si inchiriati o masina care va ofera flexibilitate deplina.

 

Inchirieri autocare-solutia perfecta

Daca sunteti insotiti de un grup mare de prieteni sau daca aveti o multime de bagaje inseamna ca oferta de inchirieri autocare se pliaza perfect necesitatilor dumneavoastra.Calatoriti fara griji oriunde doriti si veti vedea ca autocarele moderne transforma orice ocazie de transport intr-o calatorie confortabila.

Echipa lucreaza cu dedicatie, este extrem de responsabila si raspunde pentru tot ceea ce face. Siguranta calatorilor ocupa un loc central la fel ca si nivelul de calitate oferit. Acum puteti ajunge rapid oriunde va doriti cu un minim de efort.

Vacante in siguranta cu doar 25 EUR avans[28/10/2020] 

 

Cocktail holidays

https://shop.cocktailholidays.ro/rezerva-vacanta-cu-25eur-avans/

Cine suntem

Cocktail Holidays este unul dintre primii tur operatori din România înc? din 1993.

Fiind una dintre primele companii care a organizat c?l?torii în str?in?tate pentru români, am dezvoltat o în?elegere foarte bun? a nevoilor clien?ilor no?tri ?i un portofoliu cuprinz?tor de produse.

Suntem, de asemenea, certificati IATA.

Ce facem

Cu peste 5000 de parteneri din întreaga lume ?i peste 2000 de agen?ii partenere, oferim pachete cuprinz?toare de servicii de c?l?torie cu o calitate înalt?, f?r? taxe ascunse ?i la cel mai bun pre?.

Ne mândrim cu cea mai mare rat? de satisfac?ie din industrie: peste 99%!

Cum facem

Echipa noastr? de peste 40 de profesioni?ti în domeniul turismului ?i cu o experien?? medie de 16 ani în industrie, este la dispozi?ia ta pentru a-?i oferi consultan?? de specialitate.

De asemenea, fiind una dintre primele companii de turism din România care a pus bazele unui sistem de rezerv?ri computerizat, ne mândrim cu inovarea constant?. Prin website-ul nostru po?i c?uta ?i rezerva singur, la orice or?, destina?ia dorit?.

» Detalii

Fiecare calatorie are povestea ei, iar noi suntem bucurosi sa fim parte din ea![27/10/2020] 

AirportXpress.ro este agentie de bilete ?i rezervari pentru cei mai buni operatori de transport direct aeroport si conecteaz? Aeroportul Interna?ional Henri Coanda Otopeni cu cele mai importante orase din Romania. Astfel din Mangalia, Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Tulcea, Braila, Galati, Tecuci, Focsani, Barlad, Vaslui, Adjud, Marasesti, Busteni, Sinaia, Predeal, Brasov, Poiana Brasov, Fagaras, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc, Odorheiul Secuiesc, Pitesti, Craiova poti ajunge cu usurinta si in siguranta rezervand transport direct la Aeroportul Otopeni pe https://airportxpress.ro/rezervari.html sau sunand la telefon/whatsApp +40 799 777 444 serviciu disponibil non stop.

Din atentie pentru clientii nostri si din incercarea constanta de a le oferi cele mai bune servicii, Airport Xpress pus bazele unor parteneriate intregite de un sistem de valori care o fac sa exceleze. Spiritul de echipa se vede in orice serviciu pus la dispozitie catre clienti: de la satisfacerea pe deplin a tuturor celor care ne solicita un serviciu, pana la acumularea a cat mai multa experienta, impreuna, unul de la celalalt. Astfel, fiecare problema intampinata si fiecare situatie ivita sunt rezolvate rapid de o echipa de oameni orientati impreuna catre performanta.

Calitatea serviciilor noastre presupune:

  • Informarea cât mai detaliat? a clien?ilor despre toate serviciile oferite.

  • Punctualitatea, indiferent de problemele ivite în trafic.

  • Transportul persoanelor ?i bagajelor în condi?ii de maxim? siguran??, cu ?oferi profesionisti.

  • Asisten?? ?i grij? la manipularea bagajelor.

  • Asigurarea transportului în condi?ii optime de confort, pe toat? durata c?l?toriei.

  • Asigurarea tuturor elementelor unei deplas?ri decente precum: aer condi?ionat, muzica ambientala adecvata, acces la internet.

  • Efectuarea asigur?rii persoanelor ?i bagajelor, pe toat? durata desf??ur?rii c?l?toriei, în caz de accident, furt sau pierdere bagaje.

  • Rezolvarea prompt? a eventualelor probleme tehnice sau de alt? natur? care s-ar putea ivi pe parcursul c?l?toriei.

  • Siguranta pasagerilor este unul din obiectivele noastre principale, astfel incat venim cu cele mai inalte standarde de siguranta posibile, care depasesc cu mult cerintele de reglementare deja stricte. In acest sens, examinarile privind inspectia si starea tehnica a flotei se efectueaza periodic, iar inainte de fiecare plecare in cursa, personal instruit efectueaza verificari.

 

Increderea pe care vrem sa o transmitem clientilor nostri si cea pe care o primim inapoi este cea mai de pret carte de vizita pe care o avem.

» Detalii

NOUA LISTA GALBENA: Intra in carantina cei care vin din Elvetia, Portugalia, Croatia, Polonia, etc. Nu mai intra in carantina cei care vin din Islanda, SUA, Panama, etc[26/10/2020] 

Soc si groaza, surprise, surprise. Astazi de dimineata, CNSU ne-a lovit surprinzator cu actualizarea listei galbene in urma inrautatirii situatiei epidemiologice in special din Europa, numeroase tari europene depasindu-ne ca numar de cazuri la 100,000 locuitori. Schimbarile pe care le-am semnalat de mai mult zile sunt urmatoarele:

TARI NOI de unde se va intra in carantina: Vatican, Luxemburg, Slovenia, Elvetia, Liechtenstein, Georgia, Croatia, Irlanda, Polonia, Portugalia si Macedonia de Nord.

TARI pentru care continua obligatia de carantinare: Cehia, Belgia, Olanda, Spania, UK, Franta, Muntenegru, Malta.

TARI dinspre care s-a renuntat la obligatia de carantinare: SUA, Moldova, Islanda, Brazilia, Panama, Columbia, Oman, Israel si altele.

Deci, iata lista care intra in vigoare cel mai probabil de maine, 27 octombrie (dar nu s-a anuntat exact ora, probabil va fi ora 0:00) este https://www.imperatortravel.ro/2020/10/noua-lista-galbena-intra-carantina-cei-care-vin-din-elvetia-portugalia-croatia-polonia-etc-nu-mai-intra-carantina-cei-care-vin-din-islanda-sua-panama-etc.html

» Detalii

Airport Xpress: Fiecare calatorie are povestea ei, iar noi suntem bucurosi sa fim parte din ea![24/10/2020] 

Airport Xpress este o agentie de bilete si rezervari care s-a nascut din ideea de a cuprinde într-un singur loc trasee care leaga orasele importante din tara cu aeroportul Henri Coanda-Otopeni, astfel încât pasagerii sa gaseasca cea mai convenabila cursa pentru calatoria lor.

Misiunea Airport Xpress este aceea de a facilita transferul pasagerilor catre si dinspre Aeroportul Henri Coanda-Otopeni oferind servicii de transport complete, personalizate si adaptate nevoilor fiecarei persoane.

Printre serviciile de care puteti beneficia se numara:
 • Transfer catre Aeroportul Henri Coanda-Otopeni din Craiova, Constanta, Sibiu, Brasov si zona Moldovei în regim economic;
 • Transferuri private;
 • Închirieri auto cu sofer;
 • Bilete de avion.

Mai mult decât atât în cazul întârzierilor anuntate în ultimul moment, agentul va gasi solutii pentru a transfera biletul pe urmatoarea cursa disponibila, astfel încât pasagerii sa nu mai piarda timp cautând soluaii alternative.

Prin utilizarea serviciilor de transport aeroport, pasagerii beneficiaza de suportul ai atentia necesara pentru a avea o calatorie confortabila evitând astfel riscul de întârziere la îmbarcarea în aeronava.

Beneficii pentru clienti

Toti clientii Airport Xpress vor beneficia de reducerea timpului de asteptare în aeroport, solutionarea solicitarilor într-un timp foarte scurt, asistenta telefonica permanenta 24/7, gasirea celor mai rapide si eficiente solutii, transport cu flota premium la tarife economice, soferi profesionisti cu experienta în transport persoane si un sistem de rezervare online usor de utilizat.

Numerele de telefon, disponibile non stop sunt 0799.777.444 ?i 0732.777.444.

» Detalii

Razie a Politiei Transporturi în zona aeroporturilor! Oamenii legii nu s-au uitat la amenzi[23/10/2020] 

Angajatii de la Directia de Politie Transporturi au verificat, pe 21 octombrie, 183 de autovehicule si 204 persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 66 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 16.000 de lei. Din totalul sanctiunilor, 14 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi si în regim de închiriere, cu modificarile si completarile ulterioare, 44 sanctiuni au fost date pentru încalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice si 8 la alte acte normative. Pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 

Actele necesare

Conform legii, autorizatia taxi sau orice alta copie conforma a autorizatiei de transport se gaseste obligatoriu la bordul autovehiculului si este valabila numai în prezenta ecusoanelor si a urmatoarelor documente, dupa caz:

a) certificatul de înmatriculare a autovehiculului cu anexa privind inspectia tehnica periodica valabila;

b) copia certificatului de agreare privind utilizarea autovehiculului în cazul transportului în regim de taxi, emis de R.A.R. prin reprezentantele sale;

c) asigurarea persoanelor, a bunurilor acestora si a marfurilor transportate, pentru riscurile ce cad în sarcina transportatorului autorizat; 

d) asigurarea obligatorie de raspundere civila auto;

e) certificatul de atestare profesionala a conducatorului auto, în cazul transportului de persoane;

f) copia buletinului de verificare metrologic? a taximetrului aparatului de taxat;

g) copia contractului cu dispeceratul taxi, în cazul în care taxiul trebuie sa fie dotat, conform prevederilor prezentei legi, cu statie radio emisie-receptie si este arondat unui dispecerat taxi;

h) alte documente stabilite prin lege.

Pentru executarea serviciului de închiriere de autoturisme, la bordul autoturismului trebuie sa existe urmatoarele documente sau însemne, respectiv:

a) certificatul de înmatriculare al autoturismului cu anexa privind inspectia tehnica periodica valabila;

b) asigurarea persoanelor si a bunurilor acestora pentru riscuri ce cad în sarcina transportatorului autorizat;

c) asigurarea obligatorie de raspundere civila auto;

d) contractul de închiriere a autoturismului si documentele de plata anticipata a serviciului.

Pe locul 38 în lume

Potrivit legii, este interzis a se executa transport în regim de taxi cu autoturisme destinate transportului în regim de închiriere; acestea nu trebuie sa aiba în dotare aparate de taxat sau statii radio de emisie-receptie si ss nu aiba înscrisuri, însemne, dotari si accesorii stabilite pentru taxiuri.

Bucurestiul se afla pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul de la aeroport din 140 de capitale din întreaga lume analizate, iar costul (aproximativ 10 euro) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varsovia sau Tbilisi, conform unei analize realizate de un motor de cautare pentru calatori dat publicittaii la finalul lui 2019.

» Detalii

Early Booking cu discounturi substantiale![21/10/2020] 

???????? SHARM EL SHEIKH - Primavara 2021
? Early Booking cu discounturi substantiale!
???? 26.04.2021 (Sejurul include Paste si 1 Mai)
Pachete complete de la 613 eur/ persoana/ sejur.
?? 7 nopti cazare cu All Inclusive
?? Transport cursa charter OTP – SSH - OTP
?? Transfer de grup aeroport / hotel /aeroport
?? Taxe de aeroport
?? Asistenta turistica
?? Bonus: Asigurarea medicala si STORNO - Cocktail Travel Protection care include evenimente legate de COVID-19!
?? Bonus: Transfer intern de grup din diverse orase ale tarii catre aeroport!
???? Detalii si rezervari aici: https://bit.ly/31qFaAl
» Detalii

Panama a deschis granitele pentru turism. Conditia de intrare: test COVID cu 48 ore inainte de a pleca spre Panama[20/10/2020] 

Panama este o alta tara central-americana care si-a deschis granitele pentru turism. Cu incepere din 12 octombrie, a fost redeschis aeroportul international Panama pentru vizitatori din toate tarile, iar cursele aeriene au inceput sa fie operate.

Conditiile de a intra pe teritoriul Republicii Panama sunt urmatoarele

 • Prezentarea unui test COVID-19  cu rezultat negativ facut cu 48 ore inainte de a incepe calatoria spre Panama (deci, inainte de a urca in avion).
 • In caz ca acest test nu poate fi facut inainte de a pleca din tara de origine, un test COVID-19 va fi facut pe aeroportul din Panama. Pretul testului este de 50 dolari. De pe 12 octombrie, autoritatile panameze raporteaza ca 20 calatori au primit rezultatul pozitiv si au fost carantinati.
 • In caz ca testul de pe aeroport releva infectarea, calatorul va fi carantinat pe banii guvernului panemez timp de 7 zile si apoi, testul va fi reluat.

Calatorii spre Panama trebuie sa completeze on-line un Passenger Locator Form de tipul celor folosite deja de tari precum Grecia sau Spania si sa respecte masurile de reducere a pandemiei luate de autoritatile din Panama. Temperatura va fi masurata in aeroport si in caz ca este ridicata, i se va administra un test COVID-19 chiar daca vine cu un rezultat negativ din tara.

Panama inregistreaza zilele acestea circa 200 cazuri noi la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, o cifra similara cu cea a Romaniei, dar in scadere (in timp ce in cazul Romaniei, cifra este in crestere rapida). In acest moment, Panama se afla pe lista galbena a Romaniei (carantinare obligatorie), dar tinand cont de explozia de cazuri in Romania, e posibil ca Panama sa devina verde la urmatoarea actualizare.

» Detalii

Despre Brasov - prezentare, informatii, poze si recomandari[19/10/2020] 

Brasov a primit un rating de 4.5 / 5 de la clientii Direct Booking (122 opinii in perioada  - ). Vezi impresii turisti despre Brasov, Transilvania

Brasov (germana: Kronstadt, maghiara: Brasso) este resedinta si cel mai mare oras al judetului Brasov, Transilvania, Romania. Are o populatie de 283.901 locuitori. Intre 8 septembrie 1950 si 24 decembrie 1960 s-a numit Orasul Stalin, dupa Iosif Stalin, si a fost capitala Regiunii Stalin. A fost declarat municipiu la 17 februarie 1968.

Atestat pentru prima data in anul 1234 in asa zisul "Catalogus Ninivensis" orasul isi intinde existenta istorica pana in vremurile indepartate ale epocii neolitice si a bronzului, gasindu-se urmele unor asezari omenesti in zona dealurilor Melcilor si Sprenghi.

Aflat intre marile trecatori ale Carpatilor (Bran, Predeal, Oituz, Buzau) Brasovul devine inca in urma cu 700 de ani un punct de legatura intre Transilvania, Tara Romaneasca si Moldova, precum si cu centrul Europei si Orient si totodata un puternic centru mestesugaresc, comercial si cultural.

Astazi, Brasovul este unul din principalele centre economice, culturale si sportive ale tarii, fiind totodata si un important centru turistic si un oras al monumentelor istorice ca: Biserica Neagra, bastioanele cetatii, statuia lui Johannes Honterus, Casa Sfatului, Liceul Andrei Saguna, Scheii Brasovului, Biserica Sf. Nicolae, prima scoala romaneasca etc.

Fiind inconjurat din trei parti de munti, Brasovul a constituit un loc perfect pentru construirea unei cetati. Astfel, orasul vechi infiintat de Cavalerii Teutoni in 1211 este unul din putinele orase din Evul Mediu care s-a conservat atat de bine in negura vremurilor.

In prezent, Brasovul este un oras privilegiat; intre granitele lui puteti sa va bucurati de crestele semete ale muntilor Postavaru, Bucegi, Piatra Mare, de Muntele Tampa si de una din cele mai ravnite statiuni din Romania - Poiana Brasov. Monumentele istorice si edificiile religioase intalnite pe strazile Brasovului iti ofera prilejul unei veritabile calatorii in timp.

Pozitia geografica a orasului a facut ca Brasovul sa fie centrul in care se adunau bogatiile vremii, se intalneau oameni si se intersectau idei. Breslele puternice (croitori, aramari, fierari, armurieri, postavari, tesatori si aurari) au transformat Brasovul intr-un puternic centru mestesugaresc.

S-au construit aici ziduri de cetate si bastioane, turnuri de supraveghere si de paza, depozite si piete, ateliere si pravalii, hanuri, biserici si spitale, toate dupa moda oraselor medievale europene. Aceste constructii pot fi vazute si astazi pe strazile Brasovului.


Brasov | Brasov (germana: Kronstadt, maghiara: Brasso) este resedinta si cel mai mare oras al judetului Brasov, Transilvania, Romania. Are o populatie de 283.901 locuitori. Intre 8 septembrie 1950 si 24 decembrie 1960 s-a numit Orasul Stalin, dupa Iosif Stalin, si a fost capitala Regiunii Stalin

» Detalii

Noua lista de tari galbene: raman Marea Britanie, Spania, Olanda, Belgia, ies Austria, Ungaria, Emiratele Arabe[19/10/2020] 

In seara aceasta, cu o intarziere de doar 24 de ore, CNSU s-a reunit pentru a aproba noua lista galbena a Romaniei. Desi Romania a aprobat recomandarea UE de clasificare armonizata a tarilor de risc, CNSU a continuat acelasi principiu – tarile care au mai multe cazuri decat noi raportate la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile devin galbene, iar cei care vin din aceste tari vor intra in carantina. De data aceasta, documentul nu mai specifica cate zile dureaza carantina, dar nici daca se poate iesi din ziua a 10-a daca se face un test negativ in ziua a 8-a. In plus, se specifica ca zborurile spre tarile galbene sunt interzise – nu mai exista nici o specificare de genul celei de acum cateva zile care spunea ca zborurile se interzic spre tarile galbene exceptand UE, UK, Qatar si Emirate. Lista este evident mult mai mica decat datile trecute pentru simplu motiv ca numarul de cazuri in Romania a explodat. Daca acum vreo 2 – 3 saptamani, ne invarteam la in jur de 80 – 90 cazuri la 100.000 locuitori, azi suntem undeva pe la 170 cazuri (deci o dublare in doar 2 saptamani).

Tarile europene galbene sunt: Andorra, Muntenegru, Cehia, Belgia, Olanda, Gibraltar, Spania, Franta, Moldova, Marea Britanie, Islanda, Armenia, Slovacia si Malta (o revenire dupa doar o saptamana).

De pe lista precedenta, au iesit Austria, Ungaria, Georgia, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Danemarca, Luxemburg (care apropos, e o eroare, Luxemburg are 220 cazuri / 100.000 locuitori, mult mai multe ca noi !)

Tarile extra-europene galbene cu care avem relatii mai importante sunt: Israel, SUA, Liban.

Cum ziceam, nu se stie (sau nu reiese din hotarare) daca zborurile spre aceste tari vor fi sau nu anulate. Cel putin punctul 33 spune ca s-ar anula.

Deci, concluzii:

 1. Aceasta este lista galbena pentru o perioada necunoscuta. Luxemburgul a iesit de pe lista din eroare.
 2. Nu se stie daca zborurile vor fi sau nu anulate.
 3. Nu se stie cat dureaza carantina pentru cei veniti din tarile galbene si nu se stie daca mai e valabila posibilitatea de a iesi din carantina dupa 10 zile.
 4. Nu se stie daca poti veni si sta in Romania pentru 3 zile cu un test COVID negativ facut in prealabil.
 5. Nu se stie daca Romania se va ralia la Recomandarea Comisiei Europene cu privire la armonizarea restrictiilor de calatorie.

Sa ne traiasca !

Puteti citi tot documentul care e stufos aici.

» Detalii

Studiu. Care este riscul sa te infectezi cu Covid-19 in avion, daca unul dintre pasageri ar fi pozitiv.[18/10/2020] 

Un nou studiu dezvaluie gradul de risc de infectare cu noul coronavirus în timpul unei calatorii cu avionul. Posibilitatea de a contacta Covid-19 într-o cabina de zbor este foart? scazuta daca fiecare pasager poart? masca de protectie, sustin cercetatorii care au analizat aceasta posibilitate la bordul unor aeronave Boeing 767 ?i 777.

In plus, potrivit cercetarii realizate de Comandamentul de transporturi al armatei americane (US Transcom) si de la Agentia pentru Proiecte de Cercetari Avansate in Aparare (Darpa) , pentru a contacta virusul, un pasager ar trebui sa stea intr-o cabina cu o persoana infectata timp de 54 de ore. In schimb, pentru un zbor de maximum 12 ore, nivelul de transmitere a virusului a fost zero.

Specialistii au masurat, cu ajutorul unor trasori fluorescenti si senzori, volumul de aerosoli contagiosi transmisi altor pasageri de catre un manechin care simula o persoana infectata ce respira normal, informeaza Reuters, citata de Agerpres. Pasagerii cei mai expu?i, materializati prin senzori, erau în mod evident cei care stateau fie chiar langa manechinul "infectat", fie direct în fata sau in spatele lui.

Sistemul de ventilatie din aeronave elimina 99,7% dintre particulele infectate in aproximativ 5 minute

Conform celor aproximativ 300 de teste efectuate la sol si in zbor timp de opt zile la rand in luna august, in cooperare cu compania United Airlines, 99,7% dintre particulele infectate au fost eliminate in 5 minute, inainte de a ajunge la cei mai apropiati pasageri, datorita sistemului de ventilatie sofisticat al aparatelor testate. Daca propagarea este extinsa la 40 cele mai apropiate locuri de persoana contaminata, reducerea aerosolilor ajunge la 99,99%.

Aceste rezultate i-au determinat pe oficialii din domeniul transportului militar sa ajunga la concluzia ca si la capacitate maxima, nivelul de transmitere a Covid-19 a fost zero in timpul celor 12 ore de zbor.

Testele au analizat doar ipoteza unui pasager infectat, plecand de la principiul ca toti pasagerii purtau masca in permanen?a si nu au luat in calcul riscul transmiterii virusului de la un pasager infectat care se deplasa in aeronava.

Insa, rezultatele sunt "incurajatoare", a declarat responsabilul studiului pentru Transcom, comandantul Joe Pope. "Atat pentru modelul 777, cat si pentru 767, calculele arata ca ar fi nevoie de 54 de ore de zbor in continuu pentru a inhala suficienta incarcatura virala pentru a se îmbolnavi".

De la aparitia pandemiei de COVID-19, armata americana a suspendat majoritatea operatiunilor de deplasare a efectivelor si familiilor acestora, ceea ce a provocat intarzieri in repartizari si relocari.

» Detalii
Doresc sa mă contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale

0